Nye Læsegrupper i Region Midt

September-December 2017
I september starter nye læsegrupper op (uge 37). Læsegrupperne løber 12 uger frem, med en pause i efterårsferien. Der vil være læsegrupper i Ikast-Brande, Viborg, Holstebro og Herning kommuner.

Læsegrupperne er 5-9 personers store, og kræver ingen forberedelsestid eller særligt kendskab til litteratur. Grupperne sigter mod at fremme deltagernes mentale sundhed og trivsel.

I disse dage afholdes der infomøder på kommunernes biblioteker. Kontakt kommunernes sundhedscentre eller hovedbiblioteker, hvis du er interesseret i at deltage i en af læsegrupperne i efteråret 2017.


Pilotprojekt

I efteråret 2016 afholdtes et pilotprojekt med to læsegrupper, - en åben og en lukket. Fælles for de to grupper var:

- I læsegruppen er der ingen krav eller forberedelse. Kom som du er, så sørger vi for litteratur, kaffe og kage. Læseguiden læser en novelle og et digt højt, undervejs holder vi pauser, snakker om teksterne og deler vores tanker, undren, begejstring, og andre reaktioner. Kort sagt: Vi deler læseoplevelsen.


Den lukkede læsegruppe:
Fra tirsdag d. 20. september 2016 og 10 uger frem afholdtes en lukket læsegruppe på Risskov Bibliotek, Aarhus N - forbeholdt de, der i særlig grad trængte til et frirum eller en læsepause efter en periode med stress, depression eller noget helt tredje.

Blev du glad for at læse sammen med andre på denne måde, var der mulighed for at fortsætte i den åbne gruppe efter endt forløb.


Den åbne læsegruppe:
Hver mandag fra kl 16.30-18.00 holder vi åben læsegruppe på Godsbanen i Aarhus C - nærmere betegnet i Vogn 1 (og enkelte dage på projektdækket). Denne læsegruppe er permanent og udbydes af Læseforeningens frivilligprogram.

Alle kan deltage i den åbne gruppe og ingen tilmelding er nødvendig.