Fornemt forfatterbesøg i Aarhus, inklusiv snak om Tid til Læsning

Foto: Ane Martine Kjær Lønneker, Authors in Aarhus

Foto: Ane Martine Kjær Lønneker, Authors in Aarhus

I sidste uge var den verdenskendte amerikanske forfatter Siri Hustvedt på besøg i Aarhus. Her rundede samtalen også læsegrupperne i Tid til Læsning

Den 28. august var Siri Hustvedt på besøg i Aarhus. Først til en masterclass på Aarhus Universitet og om aftenen til en samtale med professor på Interacting Minds Center Andreas Roepstorff. Aftenens arrangement var for længst udsolgt og universitetets aula var fyldt op med over 450 spændte gæster.
Det overordnede tema var, hvordan litteratur kan være en hjælp til at forstå den verden vi lever i. I udforskningen af dette spørgsmål nævnte Roepstorff Tid til Læsnings læsegrupper og de to talte om, hvordan det at arbejde med litteratur sammen, og tale om det, kan være en vej til bedre at forstå sin verden. Hustvedt havde ikke før hørt om læsegrupper for psykisk sårbare, men hun underviser selv psykiatriske patienter i kreativ skrivning. Hun har også tidligere skrevet om, hvordan det at se tanker og erfaringer i en objektiveret form på papiret kan skabe øget refleksion og organisere ens oplevelse af verden på nye måder, og at dette kan være en hjælp for psykisk sårbare.
Hustvedt og Roepstorff kom omkring mange andre emner, blandt andet USA's nye præsident, Hustvedts valg af jeg-fortæller i sine værker og det at være en kvindelig forfatter. Aftenen sluttede med bogsigneringer i forhallen. 
Authors in Aarhus er et samarbejde mellem Aarhus biblioteker og Aarhus Universitet om at bringee store forfattere til byen. Du kan læse en reportage fra aftenen her og fra formiddagens masterclass her.