Informationsmøder og forberedelser til efterårets læsegrupper

I sidste halvdel af august afholdes info-møder for borgere, om de kommende læsegrupper i Herning, Viborg, Ikast-Brande og Holstebro


Som noget nyt afholdes der nu 1-2 indledende informationsmøder i hver af Tid til Læsnings involverede kommuner. Her kan interesserede borgere høre nærmere om projektets opbygning og få en forsmag på hvad guidet fælleslæsning egentlig går ud på.
Møderne foregår på kommunernes hovedbiblioteker, og medarbejdere fra både kommunernes sundhedscentre og bibliotekarer vil være til stede. Der er lagt op til en hyggelig atmosfære med små borde, kaffe, the og lidt sødt.
På mødet præsenterer en læseguide potentielle læsegruppedeltagere for en kort tekstlæsning og fælles refleksion over teksten. Herefter kan de interesserede igennem en sundhedsmedarbejder visiteres til deltagelse i en læsegruppe eller i en af de kontrolgrupper, som er involveret i forskningssiden.
Informationsmøderne afholdes mellem 15-30. august.

Er du måske interesseret i at komme til et informationsmøde, eller deltage i en læsegruppe?
Se nærmere her.

De nye, lukkede læsegrupper begynder i uge 37 og fortsætter 12 uger frem.

Det er samtidig planen, at frivilligt drevne læsegrupper skal oprettes, i første omgang på Holstebro og Viborg biblioteker, fra slutningen af oktober. I de åbne læsegrupper skal man ikke visiteres af en sundhedsmedarbejder for at deltage. 

Mulighed for at være frivillig i Tid til Læsning
Til de kommende åbne grupper i Viborg og Holstebro søges 4 nye frivillige.
Læs mere om muligheden for at lede en åben læsegruppe her

Til slut kan vi fortælle den glædelige nyhed, at en af læsegrupperne i Herning var så glade for tilbuddet, at de fortsætter med endnu et forløb i efteråret - med samme læseguide og samme deltagere, men en række nye fortællinger og digte!